image

Počeci

Naša priča počinje 1999. godine kada smo kao skromna zanatska radionica započeli proizvodnju tapaciranog nameštaja. Ohrabreni i inspirisani velikim interesovanjem za našim radom, 2002. osnovana je samostalna zanatska radnja Alexa. Od tada pa sve do danas vođeni istim željama i jakim motivima prešli smo dug put rasta i razvoja.

Na povećanje potražnje odgovarali smo povećanjem obima proizvodnje koje smo postizali širenjem proizvodnih objekata i zapošljavanjem većeg broja ljudi.

image

Danas

Danas je ALEXA SOFA proizvodno društvo koje se bavi isključivo proizvodnjom tapaciranog nameštaja. Naši proizvodni kapaciteti prostiru se na 5000 kvadrata a naš tim broji 100 zapošljenih. Poslovna partnerstva sa najuglednijim Evropskim proizvođačima i trgovačkim lancima potvrda su visokog pozicioniranja naše kompanije. Sa ponosom možemo da istaknemo da su naši proizvodni sektori opremljeni najsavremenijom industrijskom opremom i da je naš kadrovski potencijal sastavljen od visokokvalifkovanih, osposobljenih i obučenih radnika. Pažljivo biranim materijalima vrhunskog kvaliteta, modernim dizajnom ali i pristupačnim cenama naši su proizvodi pridobili poverenje i lojalnost kupaca kako u našoj zemlji tako i izvan nje.

Prateći svetske trendove,vodeći računa o funkcionalnosti i estetici veliki procenat proizvoda plasiramo na strana tržišta, širom Evrope, te se proizvodi mogu kupiti širom regiona i Evropske Unije. Drugi deo proizvodnje je baziran na domaće tržište, pa su Alexa garniture neizostavni deo asortimana u salonima nameštaja Forma Ideale, koji je ujedno naš generalni distributer i dogogodišnji partner. Pri samoj fabrici pored poslovnih prostorija kompanije, nalazi se naš showroom, u kome je izložen ceo proizvodni asortiman naše proizvodnje.

Inovativnost i inicijativnost su bitne karakteristike koje nas uvek postavljaju za korak ispred vremena, ali i potvrđuju našu kompaniju kao ozbiljnog, pouzdanog i konkurentnog partnera.

Uprkos stalnim uspesima, mnogobrojnim priznanjima ALEXA SOFA nije zaboravila na glavne odrednice sa početka poslovanja, a to su zadovoljstvo i najbolji interesi kupaca.

Koncept 2020

Osnovni ciljevi i planovi ALEXA SOFE su da na što bolji način zadovolji potrebe kupaca, da osvoji značajno tržišno učešće na što široj teritoriji uz održavanje postojećeg kvaliteta i širenje asortimana proizvoda. Misija firme je da praćenjem zahteva kupaca i potreba tržišta obezbedi povećanje obima proizvodnje konstantnim osavremenjavanjem proizvodnih procesa i zapošljavanjem novih stručnih kadrova.

'CONCEPT 2020' je planski razvoj ALEXA SOFA do 2020.

Do tada menadžment ALEXA SOFA ima konkretan plan:

  • da zaposli 500 radnika
  • izgradi savremeni distibutivni centar veličine 3000m2
  • dostigne godišnji promet od 25 miliona €
  • učvrsti svoju poziciju na evropskom tržištu